Ilmanvaihtolaitteen huolto – taloyhtiön vastuu suodattimien vaihdossa

Ilmanvaihdon keväthuolto

Säännöllisellä ilmanvaihtolaitteiden huollolla varmistat hyvän sisäilman laadun ja ilmanvaihtolaitteiston oikean toiminnan. Kevät on hyvää aikaa huoltaa ilmanvaihto kuntoon. Samalla voi tehdä ilmanvaihtokoneen säädöt kesää varten. Kesäsäädöillä tarkoitetaan esimerkiksi kesäpeltien käyttöönottoa. Osassa uudemmista koneista iv-koneen automatiikka hoitaa kesäsäädöt.

Huoneistokohtainen koneellinen lämmöntalteenotolla oleva ilmanvaihtokone kannattaa huoltaa säännöllisesti. Hyvä huoltoväli on kaupunkialueella noin puoli vuotta. Kaupunkialueen ulkopuolella huoltoväli voi olla hieman pidempi. Ajan kuluessa suodattimien pölykuorma täyttyy ja suodattimien tekniset ominaisuudet alkavat heiketä. Suodattimien pölykuorman täyttyessä ilma ei enää kulje suodattimen läpi toivotulla tavalla ja asunnon ilmanvaihto heikkenee. Suodattimien imurointia emme suosittele, koska pienhiukkaset esimerkiksi siitepöly, tukkii suodattimen ja imurointi ei tähän auta. Ilmanvaihtokoneen sisäosat kannattaa puhdistaa huollon yhteydessä.

 

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto taloyhtiössä – kuka vastaa suodattimien vaihdosta?

Kunnossapitovastuun määrää asunto-osakeyhtiölaki, joka määrittelee vastuun yksinkertaistettuna seuraavasti:

  • Osakkaan vastuulla ovat huoneiston sisäosat.
  • Taloyhtiö vastaa huoneistoissa olevista rakenteista ja eristeistä sekä rakennuksen perusjärjestelmistä. Perusjärjestelmiä ovat rakennuksen lämmitys-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- ja käyttövesijärjestelmät.

Laki jättää joissakin asioissa tulkinnanvaraa, siksi taloyhtiössä kannattaa noudattaa kiinteistöalan ammattilaisten suosituksia. Taloyhtiöissä kannattaa ottaa käyttöön vastuunjako, jossa ilmanvaihtokoneen suodattimet ja hajulukot ovat yhtiön vastuulla, mikäli näin ei ole jo aiemmin toimittu. Lainmukaisesta kunnossapito vastuusta voi poiketa yhtiöjärjestyksessä. Oman taloyhtiön vastuunjako kannattaa tarkistaa isännöitsijältä tai yhtiöjärjestyksestä. Olennaista on, että ilmanvaihtokoneen suodattimet vaihdetaan jokaisessa taloyhtiön asunnossa. Tällöin koko rakennuksen ilmanvaihto toimii oikein ja rakenteet pysyvät terveenä.

Lue lisää isännöitsijäliiton sivulta  https://www.isannointiliitto.fi/ajankohtaista/ilmanvaihdon-suodattimien-vaihtoa-ei-saa-unohtaa-korona-aikanakaan/ 

 

Keski-Suomen Ilmastointihuolto on ilmanvaihdon ammattilainen, jos kaipaat apua ilmanvaihtokoneen huollossa tai olet vailla iv-koneen suodattimia tai varaosia,

Ota yhteyttä 014 410 4100, myymälämme löydät osoitteesta Miilukatu 6, 40320 Jyväskylä

https://www.ilmastointihuolto.com/yhteystiedot/ 

Myymälästämme löytyy kattavasti suodattimet omakotitalojen iv-koneisiin sekä kerrostalojen iv-koneisiin. Teemme mielellämme tarjouksen taloyhtiön suodattimista. Teemme myös iv-koneiden huollon ja iv-koneiden suodattimien vaihtotyön puolestanne. Huollon yhteydessä tarkistamme myös iv-koneen toiminnan ja säädöt ja teemme tarvittavat korjaukset.

Halutessasi voit tilata suodattimet etukäteen ja pakkaamme ne valmiiksi, myös nouto myymälän ulkopuolelta, ilman ihmiskontaktia, onnistuu! Taloyhtiöitä voimme laskuttaa suoraan noudetuista suodattimista.

https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtopalvelut/ilmastointilaitteiden-huolto/

https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtolaitteet-ja-tarvikkeet/

Pussisuodatin - okt talo

Korvausilmaventtiilin suodatinIlmanvaihtokoneen hienosuodatin

Myymälästämme saatavilla kattava valikoima iv-koneiden ja korvausilmaventtiileiden suodattimia.

Takaisin