Ajankohtaista

Ilmanvaihtolaitteen syyshuolto

Säännöllisellä ilmanvaihtolaitteiden huollolla varmistat hyvän sisäilman laadun ja ilmanvaihtolaitteiston oikean toiminnan.  Syksy on hyvää aikaa huoltaa ilmanvaihto kuntoon ja ottaa koneen talviasetukset käyttöön.

 

Huoneistokohtainen koneellinen lämmöntalteenotolla oleva ilmanvaihtokone pitää huoltaa säännöllisesti. Hyvä huoltoväli on kaupunkialueella noin puoli vuotta. Tässä ajassa suodattimien pölykuorma täyttyy ja suodattimien tekniset ominaisuudet alkavat heiketä, eikä ilma enää kulje suodattimen läpi toivotulla tavalla.

 

Ilmanvaihtokoneen perushuolto; suodattimien vaihto ja IV-koneen puhdistus

Perushuollossa LTO-koneen suodattimet vaihdetaan, lämmöntalteenottokenno puhdistettaan ja koneen sisäosat imuroidaan. Myös ilmanvaihtoventtiilit on hyvä puhdistaa ajoittain.

 

Koneen huolto aloitetaan pysäyttämällä ilmanvaihtokone ja poistamalla varovasti vanhat suodattimet.  Suodattimia on yleensä ilmanvaihtolaitteissa useampia. Ulkoa tulevalle raitisilmalle on omat suodattimensa ja huoneistosta tulevaa poistoilmaa varten omansa. Suodattimien likaantuminen lisää ilman virtaukselle vastusta, joka vähentää ilmanvaihtoa asunnossa. Kaikki suodattimet on vaihdettava 1-2 kertaa vuodessa. Suodattimien vaihdon yhteydessä imuroidaan tai pyyhitään ilmanvaihtokoneen sisäosat.

 

Useissa ilmanvaihtokoneissa on irrotettava lämmöntalteenottokenno, joka kannattaa myös puhdistaa. Kenno puhdistetaan imuroimalla ja lämmöntalteenottokenno voidaan myös irrottaa pesua varten. Lämmöntalteenottokenno pestään laimennetulla astianpesuaineella tai siihen sopivalla kennonpesuaineella. Huuhdo kenno hyvin ja anna kuivua ennen paikalleen laittoa.

 

Jos ilmanvaihtoventtiileissä on näkyvää likaa, voi ne myös puhdistaa syyshuollon yhteydessä. Pyöreät venttiilit saa irrotettua pyöräyttämällä niitä ulkokehältä. Venttiilit voi puhdistaa pesemällä ne miedolla pesuaineella. Venttiilien kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei vahingossa muuta niiden lautasosan asentoa, jolloin venttiilin säädöt voivat muuttua.

 

Huoneistoissa, joissa ei ole koneellista tulo- ja poistoilmanvaihtoa on kuitenkin usein koneellinen poistoilmanvaihto, esimerkiksi huippuimuri. Tällaisissa kohteissa on yleensä korvausilmaventtiilit, joista raitisilma tulee huoneistoon. Tällöin syksyn huollon toimenpiteisiin kuuluu raitisilmaventtiilien puhdistus ja niiden suodattimien vaihto.

 

Keski-Suomen Ilmastointihuolto on ilmanvaihdon ammattilainen ja jos kaipaat apua ilmanvaihtokoneen huollossa, ota yhteyttä huoltopalveluumme https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtopalvelut/ilmastointilaitteiden-huolto/

 

Tarvikemyymälästämme löydät oikeat suodattimet ilmanvaihtokoneeseesi https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtolaitteet-ja-tarvikkeet/

 

Ilmanvaihtolaitteen huolto – taloyhtiön vastuu suodattimien vaihdossa

Ilmanvaihdon keväthuolto

Säännöllisellä ilmanvaihtolaitteiden huollolla varmistat hyvän sisäilman laadun ja ilmanvaihtolaitteiston oikean toiminnan. Kevät on hyvää aikaa huoltaa ilmanvaihto kuntoon. Samalla voi tehdä ilmanvaihtokoneen säädöt kesää varten. Kesäsäädöillä tarkoitetaan esimerkiksi kesäpeltien käyttöönottoa. Osassa uudemmista koneista iv-koneen automatiikka hoitaa kesäsäädöt.

Huoneistokohtainen koneellinen lämmöntalteenotolla oleva ilmanvaihtokone kannattaa huoltaa säännöllisesti. Hyvä huoltoväli on kaupunkialueella noin puoli vuotta. Kaupunkialueen ulkopuolella huoltoväli voi olla hieman pidempi. Ajan kuluessa suodattimien pölykuorma täyttyy ja suodattimien tekniset ominaisuudet alkavat heiketä. Suodattimien pölykuorman täyttyessä ilma ei enää kulje suodattimen läpi toivotulla tavalla ja asunnon ilmanvaihto heikkenee. Suodattimien imurointia emme suosittele, koska pienhiukkaset esimerkiksi siitepöly, tukkii suodattimen ja imurointi ei tähän auta. Ilmanvaihtokoneen sisäosat kannattaa puhdistaa huollon yhteydessä.

 

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto taloyhtiössä – kuka vastaa suodattimien vaihdosta?

Kunnossapitovastuun määrää asunto-osakeyhtiölaki, joka määrittelee vastuun yksinkertaistettuna seuraavasti:

 • Osakkaan vastuulla ovat huoneiston sisäosat.
 • Taloyhtiö vastaa huoneistoissa olevista rakenteista ja eristeistä sekä rakennuksen perusjärjestelmistä. Perusjärjestelmiä ovat rakennuksen lämmitys-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- ja käyttövesijärjestelmät.

Laki jättää joissakin asioissa tulkinnanvaraa, siksi taloyhtiössä kannattaa noudattaa kiinteistöalan ammattilaisten suosituksia. Taloyhtiöissä kannattaa ottaa käyttöön vastuunjako, jossa ilmanvaihtokoneen suodattimet ja hajulukot ovat yhtiön vastuulla, mikäli näin ei ole jo aiemmin toimittu. Lainmukaisesta kunnossapito vastuusta voi poiketa yhtiöjärjestyksessä. Oman taloyhtiön vastuunjako kannattaa tarkistaa isännöitsijältä tai yhtiöjärjestyksestä. Olennaista on, että ilmanvaihtokoneen suodattimet vaihdetaan jokaisessa taloyhtiön asunnossa. Tällöin koko rakennuksen ilmanvaihto toimii oikein ja rakenteet pysyvät terveenä.

Lue lisää isännöitsijäliiton sivulta  https://www.isannointiliitto.fi/ajankohtaista/ilmanvaihdon-suodattimien-vaihtoa-ei-saa-unohtaa-korona-aikanakaan/ 

 

Keski-Suomen Ilmastointihuolto on ilmanvaihdon ammattilainen, jos kaipaat apua ilmanvaihtokoneen huollossa tai olet vailla iv-koneen suodattimia tai varaosia,

Ota yhteyttä 014 410 4100, myymälämme löydät osoitteesta Miilukatu 6, 40320 Jyväskylä

https://www.ilmastointihuolto.com/yhteystiedot/ 

Myymälästämme löytyy kattavasti suodattimet omakotitalojen iv-koneisiin sekä kerrostalojen iv-koneisiin. Teemme mielellämme tarjouksen taloyhtiön suodattimista. Teemme myös iv-koneiden huollon ja iv-koneiden suodattimien vaihtotyön puolestanne. Huollon yhteydessä tarkistamme myös iv-koneen toiminnan ja säädöt ja teemme tarvittavat korjaukset.

Halutessasi voit tilata suodattimet etukäteen ja pakkaamme ne valmiiksi, myös nouto myymälän ulkopuolelta, ilman ihmiskontaktia, onnistuu! Taloyhtiöitä voimme laskuttaa suoraan noudetuista suodattimista.

https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtopalvelut/ilmastointilaitteiden-huolto/

https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtolaitteet-ja-tarvikkeet/

Pussisuodatin - okt talo

Korvausilmaventtiilin suodatinIlmanvaihtokoneen hienosuodatin

Myymälästämme saatavilla kattava valikoima iv-koneiden ja korvausilmaventtiileiden suodattimia.

Vinkkejä ilmanvaihtokoneen toimintaan pakkasella!

Kova pakkanen saattaa aiheuttaa ongelmia ilmanvaihtokoneen toiminnassa. Ilmanvaihtokoneen on tärkeää toimia oikein pakkasella. Jos laite ei toimi oikein, seurauksena saattaa olla lämmöntalteenottokennon jäätyminen ja jopa koneen vaurioituminen.

Nämä asiat kannattaa ainakin tarkistaa:

IV-kone on päällä; ilmanvaihto toimii oikein ja kenno ei jäädy.

IV-koneen suodattimet on vaihdettu; likaiset suodattimet heikentävät ilmavirtausta huomattavasti ja liian pieni ilmavirtaus voi aiheuttaa kennon jäätymisen.

IV-koneen kondenssivesiputki toimii oikein; kylmällä ilmalla kondenssivettä kertyy paljon. Kondenssivesi syntyy kostean sisäilman kohdatessa pakkasella kylmän lämmöntalteenottokennon.

 

Alla olevista linkeistä löytyy lisätietoa ja vinkkejä ilmanvaihtokoneen toimintaan pakkasella.

https://www.vallox.com/tietoa_ilmanvaihdosta/ilmanvaihtokone_ja_pakkanen.html

https://www.enervent.fi/ilmanvaihto-kylmaellae-saeaellae/

https://blog.swegon.com/fi/kuluttaja/j%C3%A4%C3%A4tyyk%C3%B6-ilmanvaihtosi-pakkasella

 

Mikäli ilmanvaihtokoneen kanssa on ongelmia, meiltä löytyy apua!

Huoltotilauksen voi tehdä numerosta 014 410 4100 tai osoitteeseen  k-s(at)ilmastointihuolto.com

Myymälästämme löytyy kattavasti ilmanvaihtolaitteiden suodattimet osoitteesta Miilukatu 6, Jyväskylä

Joulun aukioloajat!

Olemme avoinna jouluviikolla maanantaina ja tiistaina normaalisti klo 8 – 16 ja keskiviikkona 23.12.2020 klo 8 – 14.

Joulun jälkeen palvelemme taas 28.12.2020 klo 8 – 16.

Uudenvuoden aattona 31.12.2020 olemme auki klo 8 – 12.

Uudenvuoden päivänä 1.1.2021 olemme kiinni, samoin loppiaisena 6.1.2021.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme

mukavaa ja rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2021!

 

Toivottaa Ilmastointihuollon väki

Lumiukko, Snow, Talvi, Joulu, Kiiltävä, Kylmä, Lelu

Suodattimet ilmanvaihtokoneeseen Keski-Suomen suurimmasta suodatinvalikoimasta

Suodattimet ilmanvaihtokoneesen meiltä Keski-Suomen suurimmasta suodatinvalikoimasta.

 

Tarvikemyymälästämme, löytyvät useiden konevalmistajien alkuperäiset suodattimet ilmanvaihtokoneeseen. Lisäksi myymälässämme on laajasti kotimaisten valmistajien suodattimia IV-koneisiin niin kotitalouksille, taloyhtiöille kuin teollisuuteen. IV-koneen suodatinten lisäksi meiltä löytyy suodattimia korvausilmaventtiileihin sekä esimerkiksi tuuletusikkunoihin, suodattamaan siitepölyä sekä katupölyä.

Lue tästä lisää! https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtolaitteet-ja-tarvikkeet/suodattimet/

Tarvikemyymälästämme, löytyvät useiden konevalmistajien alkuperäiset suodattimet ilmanvaihtokoneeseen. Lisäksi myymälässämme on laajasti kotimaisten valmistajien suodattimia IV-koneisiin niin kotitalouksille, taloyhtiöille kuin teollisuuteen. IV-koneen suodatinten lisäksi meiltä löytyy suodattimia korvausilmaventtiileihin sekä esimerkiksi tuuletusikkunoihin, suodattamaan siitepölyä sekä katupölyä.

Myymälämme sijaitsee Jyväskylässä osoitteessa Miilukatu 6.

Teemme mielellämme tarjouksen taloyhtiöiden ja kiinteistöjen ilmanvaihtolaitteiden tai korvausilmaventtiileiden suodatintarpeisiin. Soita ja kysy tarjous 014 410 4100 tai k-s@ilmastointihuolto.com

 

Saatavilla on IV-koneen suodattimet esimerkiksi seuraavien merkkeihin/laitteisiin:

 

Swegon Casa (ILTO) ilmanvaihtokoneen suodattimet 

 • Ilto 250
 • Ilto 260
 • Ilto 270, Ilto 270M
 • Ilto 300 /350/ 400
 • Ilto 440
 • Ilto 450
 • Ilto 600, Ilto 800
 • Ilto 650, Ilto 850
 • Ilto H410/ Ilto H710
 • Ilto X100
 • Swegon Casa 270K
 • Swegon Casa R3
 • Swegon Casa R5
 • Swegon Casa W80/ W100
 • Swegon Casa W130
 • Swegon Casa W230
 • Swegon Casa W3
 • Swegon Casa W4
 • Swegon Casa W5

Vallox ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Vallox 096
 • Vallox 110
 • Vallox 145
 • Vallox 140, Vallox 150
 • Vallox 101
 • Ilmava 70
 • Vallox 90
 • MUH Ilmava 100/
 • Ilmava Digit
 • Vallox Digit SE
 • Vallox Digit 2 SE
 • Vallox 180, Vallox 200
 • Aito Kotilämpö

Enervent ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Pandion
 • Pingvin
 • Pelican
 • Pegasos
 • LTR-3, LTR-6, LTR-7
 • Enervent Kotilämpö

Parmair ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Iiwari KX/ EX/ MX/ VX
 • Iso Iivari
 • Parmair Eximus Jr
 • Lämpö iiwari

Sunair ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Sunair 450, 550, 501, 600
 • Sunair RW 130, 150
 • Sunair 431, 481

Iloxair ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Ilox 77
 • Ilox 89 Optima
 • Ilox 98, Mosaik, 99 Optima
 • Iloxair 129
 • Iloxair 199
 • Iloxair 297,397

Deekax ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Deekax Talteri Divk 280,290,400, 270, 300, 430
 • Deekax Divk C90, C91, C96, C97
 • Deekax kesäkennon suodatin

Flexit ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Spirit Uni 2
 • Spirit Uni 3

Haato ilmanvaihtokoneen suodattimet

 • Haato 21, 25

Suodattimet

 

Meiltä löytyy myös eri suodatusluokan suodatinmatot metritavarana (suodatinmatto G3, G4, M5). Suodatinmattoa voi käyttää esimerkiksi ilmanvaihtokoneisiin, ikkunoihin sekä muihin käyttökohteisiin. Suodatinmattoa on saatavilla pienissä noin 1 m2 paloissa, sekä isommissa rullissa.

 

Meillä on varastossa myös muiden valmistajien/ mallien suodattimia sekä varaosia sekä keskuspölynimureiden Puzer ja Allaway suodattimet.

Tervetuloa tutustumaan myymäläämme osoitteessa Miilukatu 6, 40320 Jyväskylä. Palvelemme ma- pe klo. 8.00- 16.00 tai soita 014 410 4100

https://www.ilmastointihuolto.com/yhteystiedot/

 

Nyt on aika tehdä ilmanvaihtolaitteen syyshuolto!

Säännöllisellä ilmanvaihtolaitteiden huollolla varmistat hyvän sisäilman laadun ja ilmanvaihtolaitteiston oikean toiminnan. Siitepölykausi on takana ja on aika odotella lumen tuloa. Syksy onkin hyvää aikaa huoltaa ilmanvaihto kuntoon ja ottaa koneen talviasetukset käyttöön. 

Huoneistokohtainen koneellinen lämmöntalteenotolla oleva ilmanvaihtokone pitää huoltaa säännöllisesti. Hyvä huoltoväli kaupunkialueella on noin puoli vuotta. Tässä ajassa suodattimien pölykuorma täyttyy ja suodattimien tekniset ominaisuudet alkavat heiketä, eikä ilma enää kulje suodattimen läpi toivotulla tavalla.

Ilmanvaihtokoneen perushuolto; suodattimien vaihto ja IV-koneen puhdistus

Perushuollossa LTO-koneen suodattimet vaihdetaan, lämmöntalteenottokenno puhdistettaan ja koneen sisäosat imuroidaan. Myös ilmanvaihtoventtiilit on hyvä puhdistaa ajoittain.

Koneen huolto aloitetaan pysäyttämällä ilmanvaihtokone ja poistamalla varovasti vanhat suodattimet. Suodattimia on yleensä ilmanvaihtolaitteissa useampia. Ulkoa tulevalle raitisilmalle on omat suodattimensa ja huoneistosta tulevaa poistoilmaa varten omansa. Suodattimien likaantuminen lisää ilman virtaukselle vastusta, joka vähentää ilmanvaihtoa asunnossa. Kaikki suodattimet on vaihdettava 1-2 kertaa vuodessa. Suodattimien vaihdon yhteydessä imuroidaan tai pyyhitään ilmanvaihtokoneen sisäosat.

Useissa ilmanvaihtokoneissa on irrotettava lämmöntalteenottokenno, joka kannattaa myös puhdistaa. Kenno puhdistetaan imuroimalla, lämmöntalteenottokenno voidaan myös irrottaa pesua varten. Lämmöntalteenottokenno pestään laimennetulla astianpesuaineella tai siihen sopivalla kennonpesuaineella. Huuhdo kenno hyvin ja anna kuivua ennen paikalleen laittoa.

Jos ilmanvaihtoventtiileissä on näkyvää likaa, voi ne myös puhdistaa syyshuollon yhteydessä. Pyöreät venttiilit saa irrotettua pyöräyttämällä niitä ulkokehältä. Venttiilit voi puhdistaa pesemällä ne miedolla pesuaineella. Venttiilien kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei vahingossa muuta niiden lautasosan asentoa, jolloin venttiilin säädöt voivat muuttua.

Huoneistoissa, joissa ei ole koneellista tulo-ja poistoilmanvaihtoa on kuitenkin usein koneellinen poistoilmanvaihto, esimerkiksi huippuimuri. Tällaisissa kohteissa on yleensä korvausilmaventtiilit, joista raitisilma tulee huoneistoon. Tällöin syksyn huollon toimenpiteisiin kuuluu raitisilmaventtiilien puhdistus ja niiden suodattimien vaihto.

Keski-Suomen Ilmastointihuolto on ilmanvaihdon ammattilainen ja jos kaipaat apua ilmanvaihtokoneen huollossa, ota yhteyttä huoltopalveluumme https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtopalvelut/ilmastointilaitteiden-huolto/

 

Tarvikemyymälästämme löydät oikeat suodattimet ilmanvaihtokoneeseesi https://www.ilmastointihuolto.com/ilmanvaihtolaitteet-ja-tarvikkeet/

Siirrettäviä jäähdytyslaitteita saatavilla vielä pieni erä!

Varastostamme löytyy vielä erä tehokkaita Midea PD1 12000BTU siirrettäviä jäähdytyslaitteita helpottamaan kuumuutta.

Siirrettävä jäähdytyslaite sopii hyvin niin kotiin kuin toimistoonkin, eikä erillisiä lupia asennukseen tarvita. Jäähdytyslaitteen teho on 3,5 KW. Jäähdytyslaite poistaa kosteutta ja laitteessa olevat pyörät helpottavat liikuttelua. Poistoletku ja kaukosäädin sisältyvät toimitukseen.

HINTA 498 eur, sis alv 24%

Hyvää kesää kaikille asiakkaillemme!

Kesäkuussa olemme saaneet nauttia poikkeuksellisen lämpimistä säistä. Muistathan, että ilmanvaihtolaitteen huolto takaa sen, että kiinteistösi ilmanvaihto toimii moitteettomasti ja ilma vaihtuu riittävästi. Tukkeentuneet suodattimet estävät ilman pääsyn kiinteistöön. Oikeat kesäsäädöt (kesäkennot, ilmanvaihtolaitteen kesäasento jne) auttavat saamaan raitista ilmaa sisälle.

Vinkki helteessä kärvisteleville: yöllä kun ilma on hieman viileämpää, kannattaa pitää ilmanvaihtoa isommalla ja pienentää se päiväksi. Näin kiinteistö viilenee yönaikana hieman ja päivällä lämmintä ilmaa pääsee vähemmän sisään.

Meiltä on myös saatavilla siirrettäviä jäähdytyslaitteita.

Mukavaa kesää toivottaa Ilmastointihuollon väki

Olemme avoinna normaalisti!

Miilukadun myymälämme on avoinna normaalisti arkisin 8-16. Palvelemme teitä myös puhelimessa 014 410 4100 ja sähköpostinkautta k-s@ilmastointihuolto.com.

Tavarantoimitukset ovat Koronaviruksen aiheuttamista haasteista huolimatta toimineet erittäin hyvin. Laajasta varastostamme löytyvät ilmanvaihtotuotteet kattavasti.

Voimme pakata tilaamasi tuotteet valmiiksi ja siirtää paketin ulos, josta voit noutaa tilaamasi tuotteet. Laskun voimme laittaa paketin mukaan, sähköpostiin tai postiin.

 

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihdolla takaat puhtaan sisäilman!

Terveisin Ilmastointihuollon väki

Vahvistusta Ilmastointihuollon asiakaspalveluun ja työnjohtoon

Joulukuussa meidän asiakaspalvelutiimi sai vahvistusta, kun Marcus Forss aloitti työt. Marcus vastaa huollon työtilauksista ja puhelinvaihteesta. Marcuksen tavoittaa numerosta 044 755 5135 ja marcus.forss@ilmastointihuolto.com

Urakoinnin työnjohtoon, tarjouslaskentaan ja hankintoihin saimme kauan kaivattua lisävoimaa, kun Tuomo Torniainen aloitti työt joulukuun puolessa välissä. Tuomon tavoittaa numerosta 044 260 3161 ja tuomo.torniainen@ilmastointihuolto.com